Gala Voluntarilor ”Super Eroii Comunității Gălățene”

În data de 11 septembrie 2020 Asociația Femeilor Profesioniste a premiat pe cei mai activi voluntari ai comunității gălățene în cadrul Galei Voluntarilor.

Premianții evenimentului :

Ionel Melinte – a fost desemnat Super Eroul Comunității Gălățene. Ionel este director executiv la Asociația Bunul Samaritean din comuna Nicorești, în șomaj tehnic pe timp de pandemie, devine voluntarul nr. 1 al organizației sub numele de ,,Moș Crăciun de vară”
Pentru cei izolați în carantină la domiciliu, voluntarul nostru le-a făcut cumpărăturile și le-a dus la ușă de câte ori a fost nevoie.

La livrare poartă măști și pălării haioase, pentru a-i face pe copii să se simtă mai bine într-o perioada grea pentru toată lumea. Copiii îl adoră pentru că în afara cadourilor atât de necesare traiului zilnic, Ionel are mereu câte o vorbă bună pentru ei, o glumă sau câte un sfat pentru seniorii din comună cărora poate nu le-a mai deschis nimeni poarta de bună vreme.

Dana Hâncu – a fost desemnată Cel mai implicat Erou al Comunității Gălățene.
Dana este membru fondator la Asociația pentru Cetățenie Culturală – ARCA

În timpul izolării a creat o bază de date,(pentru a ușura viața tuturor) la care poate avea acces oricine, în care a inclus de la firme care pot asigura livrarea produselor alimentare sau de igienă, până la cele care pot oferi servicii medicale la domiciliu.

In cadrul grupului ”Susținem afacerile locale Galați”, s-a făcut voluntariat și au fost ajutate peste 300 de familii din medii defavorizate.

Mihai David– Cel mai tânăr Erou al Comunității Gălățene.
Mihai are 15 ani,este elev la CNVA, face parte din clubul de robotică ”Sophia Science ”.

În timpul pandemiei Mihai s-a implicat în campania ”Susținem medicii români”. Proiectul a fost realizat de Asociația Umanitară Sabina, se referea la donații de vizete către personalul medical și a tuturor celor implicați în lupta COVID în Galați.

Mihai a realizat la el acasă 800 de viziere care au fost donate către Spitalul Militar Galați, Spitalul Sfântul Andrei, Spitalul Sfântul Ioan, Spitalul de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire”, DSP, Politia Română MAI, Poliția Locală, SMURD, ISU, Cabinete Medicale Individuale, Spitalul Clinic de Urgență MS Curie București.

Acest copil a sacrificat nopțile săptămâni la rând crezând că ceea ce face e bine. Și așa a fost!!!

– Laurențiu Cobzaru –Eroul Comunității Gălățene. Este un om bun care ajută pe toată lumea la nevoie fără să ceară ceva în schimb.

Asociația ”Fiii comunei Obilești” în colaborare cu membrii echipei „Fii și tu un erou”au realizat o serie de activități:

24 ianuarie Unirea Principatelor Romane, – Mica Unire în viața comunității. Participarea la maratonul sub deviza „Alergăm pentru viață independentă, alergăm pentru Unire” – 24 ianuarie 2020, Tătăranu Vrancea – au alergat pe itinerarul Nănesti – Măicănești – Tătăranu – Bordeasca Veche – Gologanu – Focșani
„#stațiacasă! Venim noi la dumneavoastră!”- ACȚIUNE UMANITARĂ DE PAȘTE – 16.04.2020
„#StămAcasătotulvafiBine”-ACȚIUNE UMANITARĂ – 30.04.2020
„Împreună pentru eroii noștri”. Depuneri de coroane la monumentele eroilor satelor comunei Tataranu cu ocazia sărbătoririi “Zilei eroilor”. – Ziua eroilor 2019 și 2020 ( Au alergat pe itinerarul Galati – Nănesti – Măicănești – Tătăranu – Bordeasca Veche, 2019 si Măicănesti – Ciorăști – Vâjîitoarea – Mărtinesti – Bordeasca Veche – 2020.
Voluntarii Comunității au fost aleși : Constantin Nistor, Ionuț Procop și Simona Srebrova.

A fost o seară frumoasă cu oameni minunați care oferă fără să ceară ceva în schimb. Asta însemnă să fii VOLUNTAR!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *